Agenda koppeling

25 oktober 2016
Rik Driever Rik Driever

Agenda koppeling

Recentelijk hebben we koppelingen gerealiseerd met Microsoft Exchange en Google Calendar. Met beide koppelingen is het zeer eenvoudig om automatisch afspraken uit uw agenda op uw narrowcasting schermen te tonen. We hebben een scala aan opties toegevoegd, enkele daarvan noem ik hieronder.

Gegevens

Er kunnen diverse gegevens uitgelezen worden:

  • Het onderwerp van de afspraak
  • De start en eindtijd
  • De locatie van de afspraak
  • De inhoud (bodytekst) van de afspraak
  • De naam van de agenda

Afspraak window

Het is mogelijk om afspraken uit de agenda te halen op basis van de begin en/of eindtijd van de afspraak. Zo kunnen alle afspraken opgehaald worden die de komende 2 uur starten, alle afspraken die vandaag starten, of zelfs nog verder in de toekomst.

Afspraken kunnen weer van het scherm gehaald worden op een instelbaar moment na het passeren van de begin of eindtijd. Op systeem is heel flexibel ontworpen, zodat alle scenario’s geïmplementeerd kunnen worden.

Meerdere agenda’s

Eén agenda is soms gewoon niet genoeg, vandaar dat het systeem ondersteuning biedt om meerdere agenda’s toe te kunnen voegen. Afspraken kunnen per agenda op volgorde getoond worden, of allemaal samengevoegd worden en gesorteerd op starttijd. In combinatie met het tonen van de naam van de agenda is dit een goede manier om afspraken in verschillende vergaderruimtes te tonen.

Filteren

Wellicht is het niet de bedoeling dat alle afspraken uit de agenda op het narrowcasting scherm worden getoond. In dat geval is het mogelijk om een filtering op (kleur) categorie toe te passen.

Microsoft Exchange

Het systeem werkt zowel met een lokale “on premise” Exchange Server als ook met Office 365 systeem in de cloud.

Google Calendar

Gebruikt u geen Exchange of heeft u liever een separaat systeem dan is Google Calendar een goede optie. Het is mogelijk om ons systeem toegang te geven tot bestaande Google agenda’s, maar wij kunnen ook de agenda voor u aanmaken en u vervolgens de rechten geven om deze agenda te beheren.